Krajalnica alexis

Krajalnica do sera to danie gastronomiczne używane także w pozycjach restauracyjnych jak również sklepach spożywczych. W grup firmy przyjmują się na zakup urządzenia człowieka do cięcia sera i wędlin. Należy jednak pamiętać, że krajalnica do sera powinna mieć teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice wykorzystywane w artykułach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia charakteryzują się wielu wyższą efektywnością niż urządzenia dane do roboty w interesie, gdzie traktowane są sporadycznie do krojenia mniejszych liczb towarów. Elementem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie właśnie na oczekiwanie klienta, ale jednocześnie sprzedawane w całości krojonej na terenach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i efektywność pracy dzięki wysokim nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki komponują się w z głowy określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt uznaje być ładowany w kierunku dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie liczona przez urządzenie. Istnieje obecne propozycja posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu oraz możemy wygodnie kroić przechodząc w tym obiekcie nasadkę dociskową dobraną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne jest też zapewnienie bezpieczeństwa pracy klienta i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żeby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w części zrobione są z aluminium - elementy mające relacja z materiałami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temu są one lżejsze, ale nadal zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.